Tak. Jestem "wieśniakiem"!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Witam, tez chciałem miec jaśniejsze reflektory i wymieniłem postojowe na led, wystąpil tem sam efekt migotania, ale tylko z prawej strony i to po około tygodniu sprawnego świecenia, co prawda w OI, ale to dziwne trochę, musiałem wrocić do W5W, ale jak czytam, sa inne ciekawe rozwiązania.
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Mam dość. Nie chcę już więcej czytać takich komentarzy.

To nie Twoja sprawa, czy jeżdżę fiatem, czy golfem. Nie Twój interes, czy lubię alfę romeo, czy forda scorpio. Nic Ci do tego, czy jeżdżę ubrany w dres, czy biały podkoszulek bez rękawów i jakiej grubości jest mój kark. Być może jestem "wieśniakiem", a na samochodzie mam nalepkę "Pioneer". I co z tego? Jestem z tego powodu gorszy od Ciebie? Nie. Nie jestem gorszy. Być może jestem inny, ale nie gorszy.

Dlaczego nie możesz napisać komentarza nie obrażając w nim nikogo? Dlaczego zamiast merytorycznej dyskusji obrzucasz inwektywami innych? Dlaczego kogoś kto woli 11-letniego golfa nazywasz kmiotem? Dlaczego człowieka, który chce mieć nowe auto, a stać go tylko na fiata pandę uważasz za chorego umysłowo? Dlaczego wciąż powtarzasz stereotypy typu "właściciele alf romeo nie kłaniają się sobie, bo rano widzieli się w serwisie"?. Przecież to idiotyzm. Taki sam jak ten, że BMW oznacza "będziesz miał wydatki". Ani to śmieszne, ani prawdziwe. Nie stać Ciebie na rzeczowy komentarz?

A może po prostu jesteś niewykształconym, zakompleksionym umysłowym gówniarzem, który korzystając z anonimowości jaką zapewnia internet chce dokopać drugiemu ot tak dla sportu? Bo ten ktoś jest inny i jeździ autem na literę "F" zamiast samochodem przez Ciebie uznanym za ten jeden jedyny, idealny?

Do cholery skończ już z tym. Wiedz o tym, że jak obrażasz innych dajesz świadectwo o sobie.

A Interię proszę. Nie publikujcie proszę komentarzy, w których wasi Czytelnicy opluwają się nawzajem. Może czegoś to ich nauczy? Oby. (jmoj)

Z treścią listu, który publikujemy powyżej, nasza redakcja w pełni się zgadza. A Ty?
    [interia.pl - link]
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

A ja jezdze Skoda, to jestem kapelusznikiem.

:szeroki_usmiech
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Jabar1975
        RS
        • 2006
        • 3331

Zamieszczone przez Purchawa
        A ja jezdze Skoda, to jestem kapelusznikiem.
        podobno skodziarze to sa z PSLu
        w bmw -dresy;
        w mini - podnozki rowerowe;
        w mercedesach - cygani;
        w roznych kabrioletach i sti/evo - lanserzy - tudzież "lolki"

a ja sie pytam to kto jezdzi Toyotami :diabelski_usmiech
        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez Jabar1975
          pedałki

sorry Jabar ops: :twisted:
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• bernardo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1083

głównie kobiety oraz cała kadra menadżerska topowych banków, zwłaszcza PKO BP
            no i geriavity :wink:
            aczkolwiek...
            NajtFukinPatrol North-West
            Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
            WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez bernardo
              no tak
              i jeszcze moj tato
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Jabar1975
                RS
                • 2006
                • 3331

az musialem sobie zaktualizowac podpis

Komentarz

• QBA
                  RS
                  • 2004
                  • 2646

No i nie mozna zapomniec, ze Corolla, Octavia i Focus, to typowe korporacyjne dupowozy za "szczurow" pod krawatem :lol:

A tak BTW. Moj kuzyn stwierdzil, ze nie kupi OII, tylko Primere, bo by go rodzina jego maloznki na wsi (LRA) wysmiala :? A jego tesc jezdzi starym Audi 80 B4 sprowadzone po dzwonie z Reich'u :lol: No ale to Audi, a nie jakas tam Skoda Brakuje mi slow na cos takiego :?

Komentarz

• Jabar1975
                    RS
                    • 2006
                    • 3331

chlopaki, chlopaki czy pedalek moze wolic kobitki - bo ja wole - a Szkoda juz mnie zaszufladkowal

[ Dodano: Pią 10 Lis, 06 21:11 ]
                    chyba nic z tego nie bedzie bo podoba mi sie MCS - a to auto dla gejow .... ops:

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

a Szkoda juz mnie zaszufladkowal
                      to nie ja tylko stereotyp

chyba nic z tego nie bedzie bo podoba mi sie MCS - a to auto dla gejow .... ops:
                      to miejsce zarezerwowane jest juz przez... QBĘ :szeroki_usmiech
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• QBA
                        RS
                        • 2004
                        • 2646

szkoda, :wpysk: :zlosnik:

Komentarz

• Dzida
                          RS
                          • 2006
                          • 2253

Zamieszczone przez QBA
                          A tak BTW. Moj kuzyn stwierdzil, ze nie kupi OII, tylko Primere, bo by go rodzina jego maloznki na wsi (LRA) wysmiala
                          żenada, no ale cóż....... :roll:
                          myslę iż to świadczy po częsci o pewnym zastoju w postrzeganiu rozwoju i ewaluowaniu motoryzacji i firm z nią powiązanych.

Być może dla pewnych osob, skoda będzie sie zawsze kojarzyła z rdzewiejąca 120.

Nic nie poradzimy. :!:

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

Mój wujek kupił a6 w poprzedniej budzie bo stwierdził że nie będą na niego dobrze patrzeć jak podjedzie na spotkanie skodą (chdziło o superba) i jaka była jego konsternacja jak jeden w jego wiekszych odbiorców zagranicznych mu powiedział na pytanie ze jezdzi superbem a nie innym autem ze w niemczech to nie wstyd mieć superba i można nawet nim na pole golfowe podjechać bez wstydu

Komentarz

• MiKruS
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7976

Mój wujek kupił a6 w poprzedniej budzie bo stwierdził że nie będą na niego dobrze patrzeć jak podjedzie na spotkanie skodą (chdziło o superba) i jaka była jego konsternacja jak jeden w jego wiekszych odbiorców zagranicznych mu powiedział na pytanie ze jezdzi superbem a nie innym autem ze w niemczech to nie wstyd mieć superba i można nawet nim na pole golfowe podjechać bez wstydu
                              Wstyd to kraść. W normalnym kraju to wiedzą - a w naszym zakompleskionym narodzie nadal dominuje myslenie zastaw sie (nawet ukradnij), a postaw sie.

Dla niektorych wikeszym lansem jest kupienie kilkuletniego Audi, poskladanego z dwoch innych i z przystanku niz kupienie nowej Skody czy innego Forda.
                              I to dopiero swiadczy o "kmiotowatosci" i wsteczniactwie, a nie to jakim samochodem sie jezdzi, jaki telewizor sie posiada, itd.

Ostatnio widzialem takiego konkretnego geriavita w czerwonej Corolli TS. :twisted:
                              Do tego byla na kolpakach i wygladala jak zwykly seriaczek 1.4.

Dopiero po wydechu zorientowalem sie, ze cos jest nie tak - no i wtedy zobaczylem jeszcze czerwony napis Toyota na klapie.
                              Ale jak ktos sie nie zna, to moze sie zdziwic... :twisted: :twisted:
                              TDI 205PS

Komentarz

• Tymon
                                RS
                                • 2004
                                • 2970

Ja kupiłem E30 żeby laseczki na mieście robiły WOW :lol:

:jump:
                                Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                                Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                                BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• Ziomal
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 5841
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

a ja sie pytam to kto jezdzi Toyotami
                                  lekarze , bo mają zniżki w salonie .
                                  Nissanami jeżdzą rolnicy bo też jest zniżka dla Rolników w salonach Nissana :diabelski_usmiech
                                  Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• eR_
                                    Rider
                                    • 2005
                                    • 411

no...

Kilka lat temu sie dowiedzialem z pewnego zrodla, ze proboszcz pewnej parafii z Żorach dostal naprade pokazna znizke przy zakupie auta VW (chyba BORA - ale nie dam sobie glowy obciac) :|
                                    Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
                                    Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.

Komentarz

• PiotrB
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 120

Co do: "...Dlaczego człowieka, który chce mieć nowe auto, a stać go tylko na fiata pandę uważasz za chorego umysłowo?..." Jest to oczywiście przesadą tak nazywać potencjalnego nabywcę nowej Pandy :lol: Jeżeli to ma być samochód do poruszania się po mieście lub na krótkich odcinkach :P Ale jako uniwersalny lub na "trasy" to to jest szaleństwo :szeroki_usmiech Jeździłem Uno, znajomi mieli Palio, sąsiad miał Stilo JTD i szybko się pozbył :lol: - o Fiatach mam wyrobioną opinię (niezbyt pozytywną) - no ale to moja opinia. Tak czy inaczej, każdy może się pomylić przy dokonaniu jakiegoś wyboru. Czyż nie? :wink:

Komentarz

• moonwalker37
                                        Classic
                                        • 2006
                                        • 18

W Łodzi lekarze maja zniżkę w fordzie
                                        A w skodzie nie mają
                                        Ale i tak skode wole :szeroki_usmiech
                                        Octavia II Liftback Ambiente 1,9 TDI 77kW(jeszcze) i ta magiczna czerń

Komentarz

• Bouli
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 739

Ja tez jestem wiesniakiem z rejestracja WL :P
                                          Ostatnio jakis ciec z Targowka (WJ) w astrze II Classic, wlasnie tak mnie zbesztal bo bylem szybszy od niego :P a drogi mu nie zajechalem, zeby nie bylo

WJ i WL to ponoc 2 najbardziej wysmiewane tablice przez Mobilki (czyt. posiadaczy CB)... Ponoc

A co do Skody to do zawsze mi sie podobala ale bylem troche za krotki zeby kupic jakas nie w wersji Classic bo ta deska mnie zniechecala, ale jak widac przy drobnej porzyczce od Staruszkow sie udalo i od 3 lat jestem DUMNYM posiadaczem Skodzianki
                                          Bouli
                                          Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                                          Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                                          Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

Zamieszczone przez MiKruS
                                            Dla niektorych wikeszym lansem jest kupienie kilkuletniego Audi, poskladanego z dwoch innych i z przystanku niz kupienie nowej Skody
                                            Eeee... no nie przesadzaj. Mam 4 letnie audi i nie jest składane z kilku jak na razie :szeroki_usmiech

Teraz widzę po sobie, że dobrze zrobiłem kupując właśnie takis amochód.... a nie nowy z salonu, co zaraz staci kilkadziesiąt procent wartości.

Dziś mamy taka sytuację, że samchód używany klasy wyższej i w dobrym stanie można kupic za rozsądne pieniądze. Moja A8 była 7 czy 8 która oglądałem... ale trafiłem na właściwą.

Problemu zaczynaja sie potem po zakupie takiego samochodu... a dotycza kosztów exploatacji. A te nie są małe..
                                            Potem widzimy fajne samochody, naprawiane lub przebudowywane druciarskimi metodami.... byle taniej. S8 z silnikiem 4.2 V8 360KM mocy.... i tania instalacja LPG.... ech.

[ Dodano: Pon 13 Lis, 06 12:06 ]
                                            Zamieszczone przez PiotrB
                                            "...Dlaczego człowieka, który chce mieć nowe auto, a stać go tylko na fiata pandę uważasz za chorego umysłowo?..."
                                            Bo najczęściej kupuje to auto w kredycie czy leasingu... dlatego chce nowe i nie miec dodatkowych kosztów...
                                            Ale coś za coś... gorsze auto ale w założeniu bezawaryjne i z gwarancją.

Komentarz

• eR_
                                              Rider
                                              • 2005
                                              • 411

moonwalker37, wszyscy lekarze maja zniżki u dealerów skody............. z wyjątkiem dentystów :twisted: :twisted: :P :P
                                              Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
                                              Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez bezduszny
                                                Mam 4 letnie audi i nie jest składane z kilku jak na razie
                                                kupno takiej czy innej "uzywki" to zaden grzech ani wstyd, dopiero to:

Zamieszczone przez bezduszny
                                                Potem widzimy fajne samochody, naprawiane lub przebudowywane druciarskimi metodami.... byle taniej. S8 z silnikiem 4.2 V8 360KM mocy.... i tania instalacja LPG.... ech.
                                                to jest IMHO totalna beznadzieja :szeroki_usmiech
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

Zamieszczone przez szkoda
                                                  to jest IMHO totalna beznadzieja
                                                  Nawet nie wiesz ile tego jeździ....
                                                  Jak czytam na AKP to normalnie załamka...

Rozumiem, że dla oszczędności kupuje się małą czy jakąś rodzinną Skode i ją gazuje (choć nie popieram tego w silnikach turbo).... tak samo Fiata czy inny samochód tego segmentu.

No ale kurfa... kupować coś takiego jak S8 i ładowac LPG.... to juz powinno być karalne :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...